Aurinkoiset tuotteemme

Me leivomme tuotteemme taikinasta asti käsityönä, ja eron kyllä huomaa mausta. Teemme päivittäin yli satakunta erilaista leivonnaista, joita voit nauttia laadukkaiden kahviemme tai haudutetun teen kanssa. Turun seudulla sijaitsevien kahviloiden baristat kruunaavat mielellään nautinnon herkullisilla Direct Trade* -erikoiskahveilla, joihin ostamme pavut suoraan pienpaahtimolta ja jauhamme itse.

Makeat herkut - Naantalin Aurinkoinen

Makeat leipomon herkut

Leipurimme aloittelevat aamun leivontaa jo kahden aikaan yöllä. Aamuyön ja aamun aikana valmistuvat kymmenet erilaiset pullat, pitkot ja täytepitkot, wienerit, munkit, tortut ja pikkuleivät. Suosituimpien joukossa mm. piispanmunkki ja mustikkakierrepulla. Meillä on muuten varmasti yksi Suomen laajimmista munkkivalikoimista: esimerkiksi halloweenin aikaan saa Mörkömunkkia ja ystävänpäivänä Sydänmunkkia! Laskiaispullamme on valittu monesti alueen parhaaksi, ja kun pullakausi alkaa aina vuoden vaihteessa, Aurinkoisen laskiaispulla toivotetaan vastaan riemulla!

Tutustu Aurinkoisen leipomon herkkuihin tai tilaa maistuvat leivokset Herkkupuodin verkkokaupasta.

Suolaista hyvää - Naantalin Aurinkoinen

Suolaista hyvää delistä

Leivomme päivittäin herkullisia pikkupizzoja, pasteijoita ja piirakoita. Asiakas päättää, maistuuko omaan suuhun paremmalta kylmänä vai lämmitettynä. Ruokaisampaa suolaista kahvin seuraksi tehdään omista aamun tuoreista sämpylöistämme ja muista leipomotuotteista. Delissä valmistuu joka aamu mm. täytettyjä sämpylöitä, täytettyjä croissanteja runsaita katkarapuleipiä sekä meheviä focaccialeipiä, jotka maistuvat erityisen hyviltä hieman pariloituina – näin pinnasta tulee mukavan rapsakka ja merisuolakiteet saavat potkua.

Tutustu Aurinkoisen delin antimiin tai tilaa raikkaat salaatit ja suolaiset deli-tuotteet Herkkupuodin verkkokaupasta.

Kotiin viemisiksi - Naantalin Aurinkoinen

Kotiin viemisiksi konditorian herkkuja

Sellaiset juhlat muistetaan, joissa on näyttävimmät voileipäkakut, tuoreimmat, värikkäimmät salaatit ja kruununa se upea kakku, jota kaikki haluavat maistaa. Valkosuklaa-mustikkakakkua. Lime-juustokakkua., tai vaikka mansikkakermakakkua! Cocktail-tyyppiset suupalat onnistuvat hienosti savuporo-kanttarelli- ja lohipiirakoista. Herkulliset syötävät nostavat aina juhlatunnelmaa ja saavat kaikki aurinkoiselle fiilikselle. Meille tärkeintä on sinun tärkeän hetkesi saattaminen erityiseksi ja ikimuistoiseksi – ja käsityönä tehty nyt vain yksinkertaisesti maistuu paremmalta!

Aurinkoinen konditoria valmistaa mm. kakut tilauksesta sekä suussa sulavat voileipäkakut. Nyt voit myös tilata konditoria-tuotteita suoraan kotiin Herkkupuodin verkkokaupasta.

Kahvit ja teet - Naantalin Aurinkoinen

Kahvit ja teet

Suodatinkahvisekoituksiemme raaka-kahvit tulevat Brasilialaisesta Aqua Limpa tilalta Alto Paranaíbasta, Minas Geraisin osavaltiosta. Sergio Fransiscon kahvitila sijaitsee 1100 metriä merenpinnan yläpuolella ja idyllisissä maisemissa kasvaa pääasiassa Catuai ja Acaiá Arabica-kahvit.

Molemmat Naantalin Aurinkoisen kahvit ovat aurinkokuivattuja kahveja ja näin ollen täynnä makua sekä luonnetta.

Talon tumma-paahto on täyteläinen ja suklainen suodatinkahvi.

Talon vaalea-paahto on pehmeän pähkinäinen suodatinkahvi, jossa aavistus marjaisuutta

Espressona meillä on Verde, joka on kahvinpaahtajamme kulmakivi. Se on sekoitus eri kahveja paahtajamme pitkäaikaisilta yhteistyökumppaneilta. Kahvipavut sekoituksessa vaihtuvat puolen vuoden välein riippuen siitä, milloin eri puolilla maailmaa raakakahvi on parhaimmillaan – tuttu maku pysyy samana. Keskipaahtoinen espresso on mukavan täyteläinen sekä pyöreä – mausta voit löytää rapeista makeutta, nektariinimaisuutta ja nougata.

Kahvin alkuperä ja valmistus - Naantalin Aurinkoinen

Kahvin alkuperä ja valmistus

Ostamme raakakahvin suoraan tuottajalta ilman välikäsiä – näin voidaan varmistua siitä, että palkkio tavoittaa viljelijän. Viljelijöille maksetaan selkeästi yli Fairtrade- ja markkinahinnan ja tämä takaa myös tilan työntekijöille paremman palkkatason. Viljely tiloilla on kestävää ja pitkäjänteistä. Jokainen kahvipapumme kerätään käsin tarkoin valituilta kahvitiloilta, jotka ovat sitoutuneet ekologiseen ja kestävään kahvin viljelyyn.

Kahvit paahdetaan ns. slow-roast menetelmällä hitaasti ja huolellisesti jolloin kahvin ominaismaut pääsevät oikeuksiinsa.
Suodatinkahvit täyttävät tarkat erikoiskahvi-laatuluokituksen vaatimukset.

Kahvipavun paras säilytysmuoto on papu. Tämän vuoksi me jauhamme kahvimme itse jokaisessa kahvilassamme. Näin pystymme varmistamaan sen, että kahvi on mahdollisimman tuoretta ja huippulaatuista kun sen sinulle tarjoilemme.

Teelaadut - Naantalin Aurinkoinen

Tee on kulkenut kahvi- ja tee-toimittajamme Johan & Nyströmin arjessa siitä päivästä kun paahtimo perustettiin vuonna 2004. Naantalin Aurinkoinen, kuten Johan & Nyström, haluaa levittää laadukkaan teen ilosanomaa ja auttaa ihmisiä oivaltamaan teen hienouden. Tee-juomana voi tuntua alkuun hieman kainolta, mutta kun sille annetaan aikaa, kokonainen maailma lukuisine vaihtoehtoineen ja kokemuksina avautuu. Kuten kahvissa ja viinissä, teen maailmasta löytyy useita alalajeja ja alueellisia erikoisuuksia, kuten myös huikeaa käsityötä sekä perustellusti ylpeitä viljelijöitä.

Meille laadukas tee-valikoima on kunnian asia ja meitä ilahduttaa suuresti kupillinen laadukasta teetä, oli sitten kyseessä perinteinen maustettu tee, hieno alueellinen erikoisuus tai rooibos.

Tällä hetkellä irtoteevalikoimamme koostuu seuraavista luomu irtotee-laaduista:

Earl of Organic

Hyvin tasapainoinen, hienostunut ja klassinen tee-sekoitus. Luonnollisella bergamot-sitruksella maustettu musta tee.

Luomu Chai

Mausteinen intialaistyylinen musta tee, jota maustaa luomu kaneli, kardemumma, mausteneilikka, inkivääri sekä mustapippuri.

Strawberry Dreams

Iloinen luomu ja Reilu Kauppa sertifioitu musta tee joka muistuttaa kesästä harmaana päivänä. Teetä maustaa mansikka, kerma ja kuohuviini.

Mustikka Passion

Täyteläistä, eksoottista ja luomua. Vihreä tee-sekoitus jota maustaa mustikka ja passionhedelmä. Koristeltu ruusunnupuilla ja kehäkukalla.  

Rooibos Kaktus & Appelsiini

Maukas rooibos appelsiinilla ja kaktusviikunalla. Ripaus lakritsanjuurta tekee haudukkeesta yllättävän ja mieleenpainuvan.