Aurinkoinen konditoriamme Naantalissa

Naantalin Aurinkoisen kondiittorit työskentelevät Naantalissa ja aloittavat päivänsä pikkutunneilla, jo neljän paikkeilla aamulla. Konditoriavalikoimamme on niin laaja, ja kahvilamme ovat avoinna seitsemästä alkaen, että työt on aloitettava ajoissa. Päivittäin nämä estetiikan ammattilaiset loihtivat kymmeniä erilaisia leivoksia ja kakkuja käyttäen suussa sulavia suklaita, tuoreita ja hehkuvan värisiä marjojan ja hedelmiä, aurinkoisen rapeaa krokanttia, kuohkeita vaahtoja, pehmeitä rahkoja, kiilteitä, marjaisia hilloja ja tietenkin kermaa.

Monenlaiset suklaa-, sokeri- ja marsipaanikoristeet tehdään niin ikään itse käsityönä. Hyvin suosittuja lasten synttäreille, pyöreitä juhlivalle tai hääpäiväksi ovat syötävälle sokeripaperille tulostetut kuvat. Melkein kaikki on mahdollista toteuttaa. Erityisesti lasten juhliin, ristiäisiin tai häihin toivotaan usein hyvinkin tarkkaan mietittyjä koristeita ja värimaailmaa. Tämä on kondiittoriemmekin suurta juhlaa, kun he pääsevät toteuttamaan ammattitaidolla unelmien kakkuja ja leivoksia!

 

Olemme siinä mielessä poikkeuksellinen konditoria, että meille halutaan mielellään työharjoitteluun, sillä harvassa paikassa tehdään kaikki alusta alkaen itse käsityönä. ”Ja ne kädentaidot eivät ole ihan yksinkertainen asia”, sanoo Marianne, joka on työskennellyt Aurinkoisessa kohta jo 20 vuoden ajan. Lisäksi pitää olla vielä luova ja ripeä. Lisäksi tarvitaan esteettistä näkemystä tyylikkäälle ja herkulliselle ulkonäölle. Marianne onkin kehittänyt monenlaisia leivoksia, kuten Suomi 100 vuotta -leivoksen, Naantalin musiikkijuhlien leivoksen sekä viimeisimpänä Naantalin kaupungin pyynnöstä Naantalin 575-vuotisjuhlaleivoksen! Vaan eipä Soilan tai Miikan ammattitaito kisassa kalpene! Soilalla on kondiittorin erikoisammattitutkinto, Miika taas on ”suukko-tuoteperheen” isä. Ja uutta ammattitaitoista väkeä tulee!

Mielenkiintoinen valikoima lähellä sydäntä

Kakku- ja leivosvalikoimassamme pyrimme jatkuvasti löytämään uusia ja kiinnostavia makuja. Siksi haemme aktiivisesti ideoita niin asiakkailta kuin maailmaltakin. Vaikka valikoima ja tyyli ovat muuttuneet vuosikymmenien saatossa, monia kestosuosikkejakin toki löytyy – onhan suuri osa parhaista kanta-asiakkaistamme asioinut meillä jo kolmisen vuosikymmentä.

Valikoimissamme on kymmeniä erilaisia kakkuja ja leivoksia. Jokaisesta kakusta löytyy myös montaa eri kokoa. Meiltä saat lisäksi tyylikkäistä ja herttaisia ”kahden hengen kakkuja”, joista kaksi henkilöä nauttii reilummat palat tai neljä hieman pienemmät. Näistä voi esimerkiksi koostaa vaikka ihan pienellekin seurueelle herkullisen kakkupöydän, jossa on tarjolla paljon erilaista maisteltavaa – kiva idea, tavallisen kahvipöytätarjoilun sijaan onkin luksusta! Kakkuja ja muita tuotteitamme kannattaa kuitenkin tilata etukäteen, jos haluaa varmistua valikoimasta.

Meiltä on mahdollista tilata myös erilaisia koristeita, ”kakkulaattoja” ja syötäviä kuvia tai logoja itsevalitulla valokuvalla tai vaikka piirustuksella. Tilauksesta meiltä saa melkein mitä tahansa!