Kahvimme

Mistä kahvi tulee - Naantalin Aurinkoinen

Meitä kiinnostaa, että mistä kahvisi tulee ja mitä sille on tapahtunut ennen kuin se on kupissasi.

Jokainen kahvipapumme kerätään käsin tarkoin valituilta kahvitiloilta, jotka ovat sitoutuneet ekologiseen ja kestävään kahvin viljelyyn. Käsin kerätessä pystytään valitsemaan juuri oikeat kahvipavut jatkokäsittelyyn. Tällöin kerätyssä erässä ei ole raakoja, ylikypsiä tai muuten vioittuneita kahvin marjoja. Näin varmistetaan kahvin mahdollisimman korkea laatu.

Kahvipavusta ja laadusta riippuen marjat käyvät läpi erilaisia pesu- ja kuivausprosesseja. Osa kahvin marjoista kuoritaan ja pestään koneellisesti ja osa taas jätetään kuivumaan sellaisenaan hedelmänlihan kanssa aurinkoon. Pestyt kahvipavut ovat yleensä makuprofiililtaan selkeämpiä, kun taas nk. natural-kahvit, joissa hedelmänliha jätetään kypsymään yhdessä kahvipavun kanssa, ovat yleensä makeampia ja hedelmäisempiä.

Kahvipapu - Naantalin Aurinkoinen

Haluamme tarjota asiakkaillemme vain parasta. Kaikki kahvimme ovat kahvin laatuasteikon yläpäästä. Meillä tarjottavan kahvin laatupisteet ovat vähintään 80 eli kahvin asiantuntijat puhuvat silloin erikoiskahveista. Maailman kahveista tällä 0-100 pisteen asteikolla ainoastaan 5% yltää tähän 80 pisteen rajaan ja silloin puhutaan kansainvälisesti specialty coffeesta. Uskallamme siis väittää, että tarjoamamme kahvin laatu kestää vertailun minkä tahansa kahvilan, tai kahvilaketjun kanssa ympäri maailmaa.

Kahvipavun paras säilytysmuoto on papu. Tämän vuoksi me jauhamme kahvimme itse jokaisessa kahvilassamme. Näin pystymme varmistamaan sen, että kahvi on mahdollisimman tuoretta ja huippulaatuista kun sen sinulle tarjoilemme. Hyvän kahvin ratkaisevin tekijä on sen tuoreus, vastapaahdetussa kahvissa on eniten herkullisia makuja ja aromeja. Laadukas kahvi alkaa noin kahden kuukauden jälkeen menettämään makuaan.

Olemme vierailleet tilalla. Mielestämme tämä on rehellisin tapa ostaa kahvia. Ostamme raakakahvin suoraan tuottajalta ilman välikäsiä – näin voidaan varmistua siitä, että palkkio tavoittaa viljelijän. Viljelijöille maksetaan selkeästi yli Fairtrade- ja markkinahinnan ja tämä takaa myös tilan työntekijöille paremman palkkatason. Viljely tiloilla on kestävää ja pitkäjänteistä. Pyrimme myös vierailemaan tiloilla usein vahvan yhteistyön vaalimiseksi.

Kahvi ostetaan usein yksittäisiltä tiloilta, jotka vastaavat itse koko tuotantoprosessista – kahvin viljelystä, prosessoinnista ja sen viennistä. Toimintavassamme on myös pienviljelijöillä mahdollisuus saada kahvinsa markkinoille ilman suuria tuotantomääriä. Tämä tapahtuu niin, että pienviljelijä liittyy kahviosuuskuntaan, joka taas myy yhteen liitettyjä suurempia eriä markkinoille. Näiden kahvipapujen reitti on läpinäkyvä ja pystymme jäljittämään sen aina kahvikupista vähintään kahviosuuskuntaan saakka. Signature origin sarjan kahvien maut ovat hyvin selkeitä ja jännittäviä. Viljelijöiden ammattitaito, maaperän sekä ilmaston vaikutus ilmenevät voimakkaina piirteinä kahvikupillisessasi.