Leipomo - Naantalin Aurinkoinen

Aurinkoinen leipomo

Leipomo - Naantalin Aurinkoinen

Naantalin leipomo on avattu jo vuonna 1989 Aurinkotien varteen. Tällöin Tapio Kirjonen leipoi aamulla, myi tuotteet kahvilan puolella ja asui vielä yläkerrassa. Tänä päivänä Naantalissa leivotaan kaikki kahvileivät ja pikkusuolaiset: munkit, pullat, wienerit, tortut, pasteijat, pikkupizzat, pikkuleivät jne. Harva enää leipoo käsin – ”Me leivomme”, tuumaa leipurimme Jaana, joka on erityisen ylpeä Aurinkoisen käsityöstä. Jaanakin on leiponut meillä jo yli 20 vuotta.

Uusia tuulia ovat tuoneet mm. Anu, Saara ja Kasper. Aamuyöllä kahden aikaan leipomoidemme valot syttyvät Naantalissa ja Raisiossa. Leipurimme mittaavat taikinoiden ainekset, leipovat tuotteet käsin, laittavat nostatuskaappiin ja lopulta uuniin.

Leipomo - Naantalin Aurinkoinen

Raisiossa Myllyn kauppakeskuksen vieressä paistuvat käsin leivotut leivät suuressa kiviarinauunissa. Esimerkiksi supersuositun ranskalaisen maalaisleivän salaisuus on siinä, että ruisraskijuureen tehty taikina painetaan alas käsipelillä monta kertaa. Näin leipään saadaan luotua erinomainen sitko. Sitten leipurimme Janne tai Niklas, molemmat pitkän linjan Aurinkoisia, siirtää leivät kiviarinauuniin paistumaan. Uunin paisto-ominaisuudet ovat leivälle parhaat mahdolliset, joten kuoresta tulee erityisen rapea, eikä leipä kuivu paiston aikana. Ruisleipämme juuri puolestaan on perimätiedon mukaan matkannut tänne aikoinaan jo evakkoreen mukana.

Leipomon tuoksu on aamuisin päätähuimaava, kun kaikki vastapaistettu jäähtyy uunipinnoissa. Sitten omat kuskimme ottavat uunituoreet herkut kyytiinsä ja vievät lämpimäiset suoraan kahviloihin aamukahvittelijoiden iloksi.

Leipomo - Naantalin Aurinkoinen

Tuoreus on laatua

Meillä ei käytä ns. rakenteenparantajia, entsyymejä tai muita kommervenkkeja, jotta tuote säilyisi pidempään. Käytämme vai puhtaita leivonnan perusraaka-aineita: vettä ja jauhoja ynnä muita aitoja ainesosia. Ei tuore leipä tai pulla säily viikkoa tai pidempään perinteisin konstein, eikä sen kuulukaan. Siksi meillä tehdään aina tuoretta, ja esimerkiksi leivän säilyvyyttä parantaa käsityöllä aikaiseksi saatu sitko ja juuri oikeanlainen kiviarinauuni.

Tilaa leivät ja pullat kotiin